hjulhotell

Slipp tunga lyft och transporter och gör det enkelt för dig med vinter- och sommardäcken. Låt oss på Ronnys bilverkstad förvara era hjul- och vinterdäck. Kunder som prenumererar på tjänsten har förtur till däckbyten under vintertid när det råder vinterunderlag.

599:- inkls 1 byte & tvätt / säsong

Däckbyten

Minst två gånger varje år byter du däck på din bil. När ni bokar tid på vår bilverkstad för däckbyten kollar vi mönsterdjup, lufttryck och ser till att bultarna blir rätt dragna. Är era sommardäck / vinterdäck för slitna eller har för lite mönsterdjup kontaktar vi er med ett prisförslag för nya. Varmt välkomna att boka tid för däckbyte eller kom förbi verkstan på Stuvaregatan 4 i Ystad.

Hjulskiften

Hjulskifte omfattar byte av alla fyra hjul kompletta med fälg. Vid hjulskiften kontrollerar vi däckens lufttryck och skick. Skulle däcken vara för slitna eller ha för lite mönsterdjup kontaktar vi dig med ett prisvärt förslag på nya däck, avsedda för just er bil.

däckreparation

Om du fått punktering hjälper vi dig att laga däcket. Vi undersöker först att skadan går att laga på ett säkert sätt. När skadan har lokaliserats monterar vi av däcket från fälgen och lagar punkteringen från däcket insida. Vi monterar sedan tillbaka däcket på fälgen och balanserar hjulet.

försäljning av däck

I samband med däckbyte / hjulskifte erbjuder vi även försäljning av däck om era nuvarande är för slitna eller inte når upp till de lagar och regler som gäller. Vi säljer endast däck från ledande däcktillverkare och levrantörer som håller god standard på svenska väglag. Tveka inte att kontakta oss för byte till nya vinter- eller sommardäck.

regler & datum för däckbyte

1 oktober – 15 april får du ha vinterdäck, och dubbdäck får även användas. Resten av året gäller förbud mot dubbdäck om det inte råder vinterväglag*. Det betyder att senast den 15 april måste du byta bilens dubbdäck, men om det är snö och is på vägen får du köra med dubbdäck tills snön och isen försvinner.

1 december – 31 mars är det lag på att använda vinterdäck, om det är vinterväglag* ute. För att din bil ska kunna köras säkert på vintervägar kan du använda dubbdäck. Övrig tid är det sommardäck som förordas.

15 april – 1 oktober är det förbjudet att köra med dubbade vinterdäck, om det inte är vinterväglag*. Det är inte olagligt att köra med odubbade vinterdäck på sommaren, men det är farligt att göra det. Bromssträckan blir längre och väggreppet är sämre, särskilt på våta vägbanor. ​​

* Med vinterväglag menas att det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på den plats du befinner dig.